Funda
NVM | Web-makelaardij

Verkoop uw woning samen met een erkend makelaar

voor een vast bedrag van € 799,- (incl. btw)

Veel gestelde vragen

Waarom is Web-makelaardij zo veel voordeliger dan een andere makelaar?

Doordat u zelf veel van de werkzaamheden verricht, die normaal gesproken door uw makelaar worden gedaan, bespaart u duizenden euro's aan makelaarskosten. U leidt zelf de kandidaat-kopers rond in uw woning. Voor Web-makelaardij betekent dit een behoorlijke tijdsbesparing en daardoor kunnen wij u onze diensten aanbieden voor € 799,- inclusief BTW.

Kan iedereen van de diensten van Web-makelaardij gebruik maken?

Ja, dat is mogelijk want Web-makelaardij is landelijk actief.

Mag een verkoper de vraagprijs van zijn woning tijdens de onderhandelingen verhogen?

Het antwoord is ja, de vraagprijs is alleen een uitnodiging tot het doen van een bod (zoals beschreven onder "Word ik koper als ik de Vraagprijs bied?"), dan kan de verkoper ook besluiten de vraagprijs te verlagen of te verhogen. Tijdens een onderhandeling doen partijen vaak over en weer biedingen. Als de verkopende partij een bod aanvaardt, dan is er sprake van een koop. Als de verkoper een tegenbod doet, kan de koper door dit te aanvaarden de koop tot stand brengen. Andersom kan dat ook. Als de potentiële koper een tegenbod doet, dat afwijkt van het bod, dat de verkopende partij eerder heeft gedaan, dan vervalt dat eerdere bod van de verkopende partij. Dus ook als de partijen "naar elkaar toekomen" in het biedingsproces kan de verkoper ineens besluiten om toch zijn tegenbod weer te verhogen en de koper om zijn bod weer te verlagen.

Wanneer ben ik in onderhandeling?

U kunt niet afdwingen dat u in onderhandeling bent. U bent pas in onderhandeling als de verkoper reageert op uw bod. Dus: als de verkoper een tegenbod doet. U bent niet in onderhandeling als de verkoper aangeeft dat hij uw bod zal overwegen. 

Wat is een verborgen gebrek?

Het is bekend dat een verkoper aansprakelijk gesteld kan worden voor een verborgen gebrek, echter het gebrek moet dan wel bekend geweest zijn bij de verkoper, er moet dus bewezen worden dat een verkoper bewust een gebrek verborgen heeft gehouden. Voor een verrotte vloerbalk die bij de verkoper niet bekend was, kun je de verkoper dus ook niet aansprakelijk stellen. Dit kan wel als aangetoond kan worden dat de verkoper wist dat de vloerbalk verrot was. 

Word ik koper als ik de vraagprijs bied?

Over deze vraag bestaan veel misverstanden. Het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft namelijk in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot het doen van een bod. Als u de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, dan doet u een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt of dat hij (of zijn makelaar) een tegenbod doet.

Wanneer komt de koop tot stand?

Als verkoper en koper het eens worden over de voor hen belangrijkste zaken bij de koop (dat zijn meestal de prijs, de opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), dit wordt schriftelijk vastgelegd in de koopakte. Als deze schriftelijke overeenkomst eenmaal door beide partijen (verkoper en koper) is getekend, heeft de koper het recht om binnen drie dagen nadat de koopovereenkomst aan de koper is overhandigd, van de koop af te zien. Naast deze bedenktermijn kunnen ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst worden opgenomen, bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde voor de financiering. Let op: u krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde voor de financiering. Bij uw bod moet u melden dat dit 'onder voorbehoud financiering' is.   

Als ik de eerste ben die een bod uitbrengt, moet de verkoper dan ook het eerste met mij in onderhandeling gaan?

Het antwoord op deze vraag is nee. De verkoper bepaalt de verkoopprocedure. De verkoper heeft wel de verplichting u daarover te informeren. Het is verstandig als u serieus belangstelling heeft de verkoper te vragen wat uw positie is. Dat kan veel teleurstelling voorkomen. Doet de verkoper u een toezegging, dan dient hij deze na te komen.

Waarom een VBO Makelaar?

VBO is met NVM de enige beroepsorganisatie voor makelaars. De VBO-leden zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst op hun vakkennis. Zij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid, hun dienstverlening wordt gewaarborgd door de Beroeps- en Gedragscode Vereniging VBO Makelaar. Zij zijn gecertificeerd volgens het ISO 17024 persoonscertificaat van DNV. De gecertificeerde VBO-makelaars en -taxateurs staan ingeschreven in het kwaliteitsregister NRVT dat strenge eisen aan inschrijving stelt. Op hun handelen wordt bovendien toegezien door een onafhankelijk Tuchtcollege: het Tuchtcollege Makelaardij Nederland.Om hun cliënten nog meer zekerheid te geven, werken de VBO-leden volgens de Algemene (Consumenten)voorwaarden of de Algemene Voorwaarden voor professionele opdrachtgevers. Zij zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Makelaardij en beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. VBO-makelaars en -taxateurs zijn verplicht naast hun lokale kennis ook hun professionele kennis op het gebied van makelen en taxeren, maar bijvoorbeeld ook hun juridische en fiscale kennis, actueel te houden door middel van permanente educatie.

Wanneer ben ik de € 799,- verschuldigd?

Dit bedrag bent u aan ons verschuldigd vanaf het moment dat u ons de opdracht verstrekt via de website van Web-makelaardij voor de verkoop van uw woning.

Is er een mogelijkheid tot restitutie?

Nadat de opdracht is verstrekt is er geen mogelijkheid meer tot restitutie.

Zijn er voor de verkoop van mijn woning nog extra kosten waar ik rekening mee moet houden?

Voor het verkopen via Web-makelaardij en dus ook voor de publicatie op Funda zijn er geen extra kosten verschuldigd.

Hoelang mag mijn woning op www.funda.nl staan?

Uw woning wordt op www.funda.nl gepubliceerd zolang uw woning te koop staat.

Hoelang mag mijn huis bij jullie te koop staan?

Uw woning staat bij ons te koop tot aan het moment dat dit leidt tot een transactie of totdat u besluit de woning uit de verkoop te halen. Wij hanteren dus geen tijdslimiet.

Hoelang duurt het voordat mijn woning op www.funda.nl verschijnt?

Zodra u tevreden bent over onze geleverde woningpresentatie van uw woning en de betaling hebt voldaan, gaat uw woning officieel in de verkoop. Wij melden dan direct uw woning aan bij online woningaanbieder, waaronder Funda.nl

Moet ik ook een bankgarantie van 10% van de koopsom overleggen of 10% contant betalen aan de verkoper na het tekenen van het koopcontract?

De 10% borgstelling is een standaard voorwaarde welke is opgenomen in de NVM koopovereenkomst. De koper heeft de keuze om dit via een bankgarantie te regelen of dit te storten op rekening van de door hem gekozen notaris. De notaris heeft als ambtsplicht om erop toe te zien dat de bankgarantie wordt gesteld of de storting wordt ontvangen.

Kan ik ook verkoop borden bij jullie bestellen?

U ontvangt van ons een dubbelzijdig, kwalitatief hoogwaardig raambord van 65 x 50 cm groot. Hierop staat uw eigen, unieke domeinnaam, zodat geïnteresseerden uw woning direct kunnen vinden. Dit bord zit bij onze vaste prijs inbegrepen. Wilt u liever een Te Koop-vlagbord of een groter raambord? Dan kunt u deze via uw persoonlijke pagina bij ons bestellen. U ontvangt deze borden dan binnen drie dagen.  

Hoe kan een makelaar uit Voorschoten nu verstand hebben van de prijzen in mijn woonplaats?

Voordat uw woning in de verkoop wordt genomen wordt uw woning getaxeerd door een met ons samenwerkende NVM & VBO makelaar die plaatselijk bekend is teneinde de waardering correct te kunnen uitvoeren.

Meer vragen?

Heeft u nog meer vragen neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website.

Vraag de brochure aan

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu de brochure aan.

Huis verkopen? Web-makelaardij verkoopt beter dan de meeste NVM makelaars.